2019-10-24 10:04:05• hírek • Bede Emőke

Rangos elismerésben részesült a Szatmár Megyei Könyvtár

A Romániai Közkönyvtári Egyesület és a hargitai Kájoni János Megyei Könyvtár közös szervezésében került sor Csíkszeredában október 21–22. között az év legjelentősebb könyvtári szakmai rendezvényére, a Korszerű könyvtári szolgáltatások és digitális átalakulás című konferenciára.

A találkozó során, amellett, hogy szakmai szempontból roppant hasznos előadásokon lehetett részt venni, egy ünnepélyes díjátadásra is sor került. Az egyesület több kategóriában osztott ki elismerést a könyvtáraknak és az ezekben dolgozó munkatársaknak: díjazták többek között a legjobb könyvtári programot, a leginnovatívabb szolgáltatásokat, valamint a legjobb szakmai tanulmány és dolgozatot is, mi több, megválasztották az év könyvtárosát is.


Megyénk könyvtára nem távozott üres kézzel a díjazásról, mi több, sikerült két fontos elismerést is megszereznie. A „Szatmár megye. Száz év száz képben” című kezdeményezéssel sikerült elhódítani „A legjobb könyvtári projektnek” járó díjat, Raluca Istrate pedig átvehette „Az év könyvtárosa” címért járó elismerést.



A „Szatmár megye. Száz év száz képben” nevű projekt egyébként a 2018-as év egyik komoly megvalósítása volt a könyvtár életében. A kezdeményezés célja az volt, hogy olyan fotókat hozzon felszínre, melyek eddig fiókokban porosodtak vagy egy-egy gyűjtő őrizgetett, és a Szatmár megye területén, az elmúlt száz évben végbemenő fejlődéseket, változásokat hivatottak bemutatni. Épp emiatt nem csak profi fotósok műveiből szemezgettek, hanem akár családi képek is belekerülhettek az albumba, melynek bemutatójára a tavalyi év végén került sor.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: